Skriv på för namninsamling!

Skriv på namninsamlingen!

http://www.namninsamling.se/index.php?&nid=3245



De senaste åren har antalet barn i Bromma ökat. Istället för att öka antalet skolplatser så väljer kommunens politiker och tjänstemän att öka klasstorlekarna och hänvisa barn till skolor allt längre hemifrån.
Sedan två år tillbaka fattas inte beslut om skolintagningen lokalt i Bromma. Istället är det utbildningsförvaltningen, centralt i kommunen, som år från år ritar om kartan.


Inför höstens skolstart finns, enligt uppgift, 84 barn i Smedslättsskolans upptagningsområdet till skolans 52 förskoleplatser. I år har därför ett stort antal barn från området anvisats plats i Ålstensskolan, varpå barn från Ålstensskolans upptagningsområde tvingats vidare till Abrahamsbergsskolan.


I år har samtliga Gamla Äppelvikens 6-åringar, utan äldre syskon, anvisats plats i förskoleklass i Alviksskolan. Detta trots att utbildningsförvaltningen tidigare medgivit att skolvägen från Gamla Äppelviken är alldeles för farlig för små barn.

Förra året hänvisades 6-åringarna i Gamla Äppelviken till Ålstensskolan...


Bristen på utbildningsplatser i vår del av Bromma är inte bara ett problem för de nu drabbade barnen. Syskonförturen försvinner sannolikt redan nästa år då antalet 6-åringar är ännu fler än i år. Skolorna kommer inte heller kunna erbjuda nyinflyttade skolplats nära sitt boende.


Utbildningsförvaltningen hävdar att skolkapaciteten inte kan ökas så länge det finns ledig kapacitet någonstans i Västerort. Barnkullarna har varierat i storlek även tidigare år, men man har tidigare alltid lyckats hitta sätt att ordna skolplatser till våra barn lokalt.   


Det borde vara en självklarhet att:

  • Barn kan gå i skola nära hemmet
  • Barn inte utsätts för onödiga trafikrisker på vägen till skolan
  • Barnen i området, i möjligaste mån, kan gå tillsammans till skolan
  • Klasstorlekarna i skolorna är rimligt stora
  • Syskonförturen garanteras även kommande år

Låt oss hjälpas åt att påverka politikerna så att alla barn i vårt område får en trygg och säker skolstart i höst och framöver. Det behövs fler skolplatser!


1. Skriv under namninsamlingen genom att klicka på länken nedan.

http://www.namninsamling.se/index.php?&nid=3245


2. Prata med dina grannar och uppmana dem att engagera sig.


3. Kom till Stadsdelsnämndens möte i Alviks Medborgarhus, Brommasalen (Gustavslundsvägen 168 A) på torsdag den 23 april kl 18.00.


Kommentarer
Postat av: Mina

Tack snälla för att du försöker värva folk!

2009-04-20 @ 23:00:40
URL: http://brommaskolor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0